Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Vastasig.eu
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Asigurari de returnare a avansului
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Advance Payment Bonds.

    Asigurati: firme de constructii, firme de proiectare, de servicii
    Beneficiar: beneficiar de constructii / montaj de lucrari care urmeaza sa fie realizate; autoritatile publice.
    Plata prima: unica, in avans.

Garantia de returnare a avansului este solicitata Contractorului / Antreprenorului pentru protejarea Beneficiarului, fata de riscul utilizarii necorespunzatoare si nereturnarii avansului platit de acesta, in situatia in care Contractorul nu isi executa obligatiile de utilizare a avansului acordat.

Valoarea garantiei pentru returnarea avansului se reduce automat cu valoarea prestatiilor / lucrarilor executate de Contractor conform procentului de deducere convenit la semnarea contractului de achizitie publica.

Ultimele modificari legislative, potrivit HG 635 / 2011 privind acordarea avansurilor din fondurile publice se va face doar in baza constituirii in favoarea Autoritatii Contractante a unui instrument de garantare pentru utilizarea corespunzatoare a avansului acordat prin intermediul unei scrisori de garantie bancara sau printr-o polita de asigurare.

Garantia de returnare a avansului privind contractele de achizitii publice pentru constructii cladiri si lucrari pentru obiective de investitii din domeniul infrastructurii rutiere de transport de interes national, finantate din fonduri publice trebuie sa acopere:
valoarea avansului acordat, prejudiciile ce ar putea fi aduse prin imobilizarea fondurilor publice in cazul neindeplinirii sau indeplinirii necorespunzatoare a obligatiilor contractuale ce deriva din acordarea avansului, TVA-ul aferent avansului.

Acte necesare in vederea analizei firmei si ulterior eliberarea unei asigurari de participare la licitatie:

    Documentele contabile: bilanturile pe ultimii 2 ani;  balanta pe ultima luna si/sau pe luna decembrie a  anului care tocmai s-a incheiat; contul de profit si pierderi;
    Caietul de sarcini (anunt  si fisa date).

Pentru alte informatii: office@vastasig.eu |  0760.302.069 (Vodafone)
Din Gura in Gura